Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja siksi Nuorisopassinkin kohdalla on hyvä luoda selkeä pohja sille, mitä tehdään milloinkin. Vuosikello on tähän oiva työkalu! Vaikka Nuorisopassi ei vaadikaan pääkäyttäjältä paljoa resursseja, vuosikello auttaa hahmottamaan vuosittain toistuvia työtehtäviä ja milloin niihin kannattaisi ryhtyä. Se luo toistuvista tehtävistä ja toiminnoista selkeän kokonaisuuden, jota on helppo seurata. Tähän blogiin olemme koostaneet yksinkertaisen rungon vuosikellolle, jota voit aloittaa hyödyntämään vaikka heti ensi vuodelle!
Talvella, jo ennen joululomia olisi hyvä suunnitella talven etuja. Loma-ajat ovat otollista aikaa Nuorisopassin käytölle, joten niihin olisi hyvä miettiä houkuttelevia etuja. Jos kaipaat vinkkejä etujen hankintaan, kurkkaa meidän ”Mikä nuoria kiinnostaa?” -blogi. Voit myös ottaa käyttöön Aktivointipalvelun, jonka kautta voi etujen kartoituksen ja niiden ylläpitämisen jättää tiimimme vastuulle.
Joululomien jälkeen olisi hyvä kontaktoida kunnan alueella toimivia seuroja ja yhdistyksiä koskien kevään toimintaa. Näin voidaan valmistautua jo kevään tuleviin etuihin ja ajastaa niitä etukäteen.
Keväällä katseet kannattaa suunnata kohti kesää. Kesä on nuorille pisin yhtenäinen vapaa-ajan jakso, jolloin he tarvitsevat eniten aktiviteetteja. Aloita kesän etujen markkinointi aikaisessa vaiheessa. Vaikka se voi tuntua turhan varhaisella, viestin perille saaminen vaatii toistoa. Mitä useammin tiedotetaan, sitä paremmin sanoma leviää ja sitä useampi nuori kuulee tarjolla olevista eduista!
Kevät on myös hyvä aika joko koulukierrokselle tai muulle oppilaille järjestettävälle tempaukselle! Loppukeväästä taas kannattaa kysellä seurojen ja yhdistyksen kesätapahtumista ja ajastaa ne sitten muiden etujen joukkoon. Ajastaminen on järkevää kaikkien etujen kohdalla, mutta etenkin kesällä, kun lomat puskevat päälle.
Kätevän ajastustoiminnon avulla loma-ajan edut, tapahtumat ja kerhot voidaan aikatauluttaa etukäteen! Näin pääkäyttäjien lomat eivät vaikuta Nuorisopassin aktiivisuuteen. Mikäli aikataulutuksen on tehnyt jo kevään aikana, kesällä voi keskittyä vain keleistä nauttimiseen!
Alkusyksy on Nuorisopassin pääkäyttäjän näkökulmasta kiireisintä aikaa, kun uudet oppilaat tulevat sovelluksen piiriin. Oppilaiden huoltajilta tulee kysyä lupa Nuorisopassin käyttöä varten. Meidän materiaalipankista löydät viestipohjan, jota voit hyödyntää lupakyselyviestissä. Voit ladata sen ”Wilma-viestipohjat” kohdasta. Lupakyselyviestistä löytyy sekä suomen- että ruotsinkielinen versio!
Kun uusien oppilaiden tietojen siirtämiseen on saatu lupa, tiedot tulee siirtää sovellukseen. Tämän jälkeen uudet oppilaat pääsevät käyttämään sovellusta. Osa nuorista saattaa tarvita apua kirjautumisessa, joten se olisi hyvä käydä yhteisesti läpi. Nuorisopassi kannattaakin nostaa esille esimerkiksi koulukierrosten yhteydessä. Tällöin nuoret pääsevät esittämään kysymyksiä ja iinnostuvat sovelluksesta enemmän. Lisää nuorten innostamisesta voi lukea meidän edellisestä blogipostauksesta!
Ota vuosikello käytöön nyt!
Kuten vuosikellosta näkee, Nuorisopassi ei vaadi hirveästi resursseja. Etukäteen suunnittelemalla pääsee hyvin pitkälle, jolloin sovellus pyörii kuin itsestään! Pääkäyttäjien paras ystävä onkin ajastusominaisuus, sillä sen avulla pystyy valmistelemaan etuja ja tiedotteita hyvissä ajoin, ennen kuin niistä tulee kiireellisiä. Vuosikello siis helpottaa ja tehostaa Nuorisopassiin liittyvien työtehtävien tekoa entisestään!